– тази система работи от няколко години, регистрирани са 11 000

...
– тази система работи от няколко години, регистрирани са 11 000
Коментари Харесай

Министър Йоловски с подробности за електронното връчване и извинителните бележки на децата

– тази система работи от няколко години, регистрирани са 11 000 компании. Новото е, че електронното връчване ще облекчи всички съзнателни водачи. Това разгласи министърът на електронното ръководство в ефира на Нова телевизия.

Всеки, който има пик на Национален осигурителен институт или на Национална агенция за приходите, може да се записва.

Той показа персонален опит с връчването на фиш, при който девет патрулки на полицията не съумяват да му връчат фиш за превишена скорост.

„ Все още системата не е изцяло подготвена, само че когато бъде приключена, всеки ще има в своя профил информация за всички свои прегрешения на пътя ”, разясни той.

„ Информацията за имунизацията на учениците е в НЗОК. Нашите проекти са до края на годината за тази информация да се възнамерява миграция, с цел да може при започване на идната година да е налична ”, сподели още министърът.

По мотив извинителните бележки на децата, той посочи: „ Ако едно дете се разболее през днешния ден и не може да иде през днешния ден или на следващия ден, прегледът ще бъде регистриран в деня на посещаване на лекаря, само че ще му бъдат извинени и предходните дни. Системата приема прегледа в деня, в който е осъществен, като е целесъобразно по-рано да се иде, а не да се отсрочва, само че сме помислили закъснението да не е блокиращ фактор. ”

За електронните трудови книжки той акцентира: „ Всички, които сме почнали трудовата си кариера след 2001 година, автоматизирано ще получим цялата си информация в електронната трудова брошура. Тя ще употребява наличните данни в Национална агенция за приходите. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР